Wellness By Camilla

Medelålderns ljuvliga stadie av livslust, erfarenheter, hälsa, resor och relationer. Välkommen!

Strandvillans vårlax!


Solen skiner, gruset är bortsopat från gatorna; det är VÅR! 
Varför inte fira det en vanlig vardag efter jobbet med en superfräsch rätt? 
Speciellt såsen är lite utöver det vanliga, tycker jag. Och lax är alltid det godaste proteinet! 

Ingredienser:

Färsk lax i portionsbitar
Sesamfrön
Olivolja
Potatis
Morötter
Lök
Champinjoner
Créme fraiche, 250g
Röd stenbitsrom, 1 liten burk
Halv gurka
Lime eller citron
Grovmalen svartpeppar
Flingsalt
Vitvinsvinäger/äppelcidervinäger
Grönkål
Persilja
Ruccola
Bladspenat
Tomat
Avocado

Gör så här:
- Skär potatis, morötter, lök i smala bitar/klyftor, strö dem över ett bakpapper på en ugnsplåt. På med champinjoner. Ringla rejält med olivolja över. Strö på med svartpeppar, salt och oregano. In i ugnen på 250 grader i ca 20 minuter. 
- rulla portionsbitar av färsk lax i sesamfrön. Stek i olivolja på medelvärme tills de är genomstekta - men inte torra! Stek alla sidor på dem. 
- ta en 250g créme fraiche, blanda i röd stenbitsrom och riven, urpressad färsk gurka (pressa ur vattnet först). Riv lime eller citronskal från en frukt och rör ner i såsen. Flingsalt och svartpeppar efter smak. 
- Gör en riktigt nyttig sallad av hackad grönkål, ruccola, spenat och persilja samt skivad tomat och delad avocado. Häll över olivolja, vitvinsvinäger och pressad citron/limesaft samt krydda med flingsalt och grovmalen svartpeppar. Woalah! 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: