WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

IstanbulJag och mannen i mitt liv är just nu i Istanbul på en långweekend.
Jag har, ända sedan 2001 velat resa hit. Det var när jag frågade en berest chef jag hade då, vilket hennes favoritresemål var, och hon svarade "Istanbul" utan att tveka, som min önskan att komma hit startade. 
Vi kom igår torsdag. Det tar bara 3,5 timme med flyget, men sen var transfer-bussen lika lång, eftersom trafiken här är crazy.
Vi käkade en fyrarätters på vårt hotelltak, som är bästa utsikten! 
Hann kila iväg sent och titta på en upplyst Blå Moské också innan sängdags.

Vi får en underbar frukostbuffe här som är en fantastisk start på dagen! Hann gå runt och titta på alla sevärdheter man bör se i flera timmar innan vi behövde äta igen. Maten är för övrigt jättegod, men vi saknar såser till vanliga rätter. Är lite förvånade då vi har för oss att de alltid serverar yoghurt och humus och sånt?
Ska testa äta meze imorgon iallafall och då måste vi väl få såser och/eller röror?
Vi hann se den första underjordiska vattencisternen, 

Kyrkan Hagaia Sofia

Sultanens gamla enorma palats Topkapi

Innan vi njöt av sol och bad på vårt hotells terass.

Under kvällen har vi kollat runt här på shoppinggatorna runt vårt hotell, men inget var för oss. Rätt dyrt för samma grejor överallt. Som på Grand Basar...Imorgon väntar mer äventyr! Älskar att resa! Älskar att vi har det gemensamma intresset, min man och jag. Är alltid nykära när vi får släppa det vardagliga och sticka iväg😊❤

Borde sova....

Borde sova, men piggnade visst till;)
Dagen började som mina hemma-pluggar-dagar brukar; jag lämnade Olivia och stack till gymet där jag träffade min snygga kusin/brorsa Clarence! Körde hårt som vanligt och stack sen hem och pluggade flera timmar. Solen!! Fattar ni vilket underbart väder det är?!! Sommaren vill inte släppa sitt grepp utan fortsätter värma oss:)
Boken jag läste idag fick mig upprörd, för den gick igenom "forskning" i genusperspektiv.
Det är ju bra att uppmärksamma att kvinnor har blivit och blir förtryckta i vår onda värld och det är bra att strida för att kvinnliga löner ska ligga i samma nivå som männens, men från det till att säga att könen är konstruerade! Att vi är lika utanpå men inte inuti. Asså....är det bara jag som tycker kvinnor och män tänker och fungerar ganska olika?
Sen är vi så klart olika individer och tex en tjej kan vara väldigt kvinnlig, medan en annan kan vara mer "manhaftig" och samma variation på killarna. Det beror ju på fördelningen av kvinnliga och manliga hormoner i oss alla. Men vi är skapta till två olika kön,vi ska reproducera oss och vi behöver olikheterna hos varandra.

Godnatt! Nog talat om detta;))