WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Fantastisk påsk vi valde!

Sista dagen på påsken. En tillbakablick ger mig en stark känsla av meningsfullhet och glädje; den största kristna högtiden blev fylld av nya vänner, starka möten i kyrkan, släkt och familj och massor med god mat och fint väder! Tacksam. Min kropp, själ och ande mår så bra. Har din påsk varit bra? Kom ihåg att välja det bästa för dig varje dag. Livet händer inte bara utan är till största delen resultatet av dina val. Önskar dig det bästa!

Första löprundan - vårtecken!


Äntligen kom jag iväg på första löprundan! Det är ett säkert vårtecken i Sverige att se löparna ge sig ut. Känslan var, som alltid, skön första rundan. 

Så tacksam för att jag lärt mig njuta av allt. Livet blir så mycket härligare då. På väg till tenta när jag i huvudet gick igenom ämnet en sista gång, samtidigt som lovsången i hörlurarna förde mig andligt fram till Gud där jag alltid finner ro, så fick jag en aha-upplevelse; jag förstod plötsligt varför en akademisk utbildning är så viktig för mig i arbetet med människors problematik; jag har nu fått förmågan att tänka teoretiskt och på så sätt se varje problem med "olika glasögon" och därmed kan jag analysera, pröva hypoteser och dra klokare slutsatser av allt! Wow! Det är problemlösning som är grejen för mig - mitt mål är att föra människor till deras nästa steg - i jobbet som i kyrkan och som jag gjort med mina små barn hemma under åren! 
Vad är ditt nästa steg? 
Antingen "fastnar" vi på samma "plats" hela livet eller så fortsätter vi gå, steg för steg och det innebär att utvecklas och växa på olika sätt.
Jag tänker inte stanna. Jag fylld av glädje för varje steg jag vågat ta. 
Jag hoppas du också vågar! 

En värdig begravning av en hjälte

Vår vän Anders begravdes idag och ceremonin var så vacker och värdig denna man; som hjälte i form av brandman, som make och pappa, son med mera och kyrkan var full av människor som ville hedra Anders. Carola var en av flera fantastiska sångare, gripande tal hölls och det starkaste var nog när de bar in hans kista till säckpipemusik och hans hjälm bars fram... 
Här en länk där Aftonbladet visar kortegen som förärades Anders efteråt: 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22420778.ab

 
En brandmans bön. 
Anders var en sådan som inte gjorde mycket väsen av sig offentligt, men som gav människor så mycket under sitt liv; lyssnade, peppade, visade att ingenting är omöjligt, hjälpte och stöttade. 
Efter att nu är borta vill vi alla leva mer som honom. Han ger oss idag ett bra exempel att följa. 
Jag har under åren tänkt "vad kommer människor tänka och säga om mig den dagen jag är borta?" 
Det är en tanke som hjälper mig leva bättre, att både jobba med mig själv varje dag och göra mitt bästa, men också varje morgon be samma bön; låt mig vara till för någon annan idag."

Jag fick bli anförtrodd två hemligheter nyligen, samma dag, av två klasskompisar som jag inte umgås med mycket och det blev tecken för mig att jag är på rätt plats i livet❤️