WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Vänta på den rätteIgår var jag på bröllop. Två unga, oförstörda människor fick varandra.  Andrea och Thomas. Att se dem lova varandra trohet livet ut var så självklart. Det är fantastiskt med två människor som har väntat med att hitta den rätte.

Idag lever vi i en värld där media basunerar ut att det är bra att "pröva sig fram". Där varje ung människa, kanske redan från 13 års ålder ibland, känner att de bör bli tillsammans med någon, att det nästan är onormalt att inte vara ihop med någon. När man är 15-16 år så kan man känna sig deprimerad om man aldrig haft någon pojkvän/flickvän ännu. Når man dessutom 20 års ålder med oskulden kvar så är det katastrof...

Guds plan för människan är att vi ska må bra och vara så oförstörda som möljligt.
Därför säger Guds Ord klart och tydligt vilka riktlinjer vi får följa , för att vi ska vara hela människor under våra liv.
Vad visar då Bibeln på för livsstil? Jo;

Du är menad att ge dig själv till EN person som du får dela livet med. Vid en relation, speciellt en sexuell situation, så ger du dig själv, inte bara fysiskt utan även själsligt. Om du då har haft fler än en relation så har du efter det själsliga bindningar till varenda en av dem....och det mår vi inte bra av. Du har utelämnat dig själv intimt, med ditt innersta, till flera stycken. (om du, som jag, har erfarenhet av fler så finns det helande att få från Gud. Men jag kan intyga att när man går in i ett förhållande som är rent och så som Gud tänkt, så är gamla relationer enbart en belastning och något man ångrar.Man känner en sån tydlig skillnad på när det är rätt byggt och när det är fel)

Sex väntar man med till äktenskapet. Detta har med ovandstående sak att göra. Det är för att skydda dig själv. Äktenskapet är som en skyddsmur, där du får ge dig själv till ande, kropp och själ till en människa fullt ut som du kan lita på stannar kvar hos dig så länge du lever. Du kan få vara hur pinsam du vill, hur utelämnad som helst, med en person du litar på  100 % . (om du inte litar på någon du är gift med till 100% är något fel och det är ett problem ni behöver hjälp med.)

Äktenskap, relation, sex - har man till det motsatta könet. Varför? Gud skapade oss till man och kvinna. Han skapade oss helt olika. Styrkan är då att man kompletterar varandra. Att man dessutom lär av varandra och slipar varandra till ödmjukhet, till tålamod, till kärlek till den som är olik mig. Frukten av äktenskapet mellan man och kvinna är barn. Naturen är skapad så att det goda bär frukt. Det onda bär inte frukt. (om en man och kvinna inte kan få barn ihop är det något som är fel och som vi ska be för. Det finns helande på detta område eftersom Guds plan är att vi ska kunna få barn.) Men kärlek är väl alltid vackert? säger du....Ja, säger jag! Kärlek är alltid vackert! Mellan män och män, mellan kvinnor och kvinnor, mellan vuxna och barn, mellan människor och djur. MEN vi människor har en förmåga att pervertera kärleken till något som strider mot Guds ordningar. Kärleken är vacker men sex tillhör fortfarandre äktenskap mellan man och kvinna. All sexuell relation utanför äktenskapet är osunt och orent inför Gud.
I svenskan har vi fattigt med ord för kärlek. På hebreiska, på arameiska och andra språk som bibeln skrevs på så har man ett riktigt språk och då kan man se att det är skillnad på kärlek och kärlek.

En förlovning är ett tecken på att vi ska ingå ett äktenskap. Många förlovar sig , men planerar inte alls bröllop. Många bryter förlovningar och det blev inte mer. Allt kan förstås hända, men tänk att vid förlovningen så säger man till varandra och till andra att "vi ska nu gifta oss.". Ta inte för lätt på detta. Tänk först - handla sen.

Ett äktenskap är inte vad som helst - det är ett HELIGT FÖRBUND mellan man och kvinna FÖR RESTEN AV DERAS LIV.
Inför Gud och inför människor lovar vi varandra trohet och kärlek livet ut. Hur mycket är dessa löften värda idag? Tänk efter vem du ingår detta förbund med. Gå inte på enbart känslor. När man är kär så är man också rätt så blind, för den andres negativa sidor. Se alla sidor och tänk "kan jag stå ut med detta ända tills döden skiljer oss åt?" Kolla varandras syn på olika saker; barnuppfostran, ekonomi, kompisrelationer, föräldrarelationerna, arbetsmoral, drömmar, kallelser...osv.

Tja, detta är inte enkelt. Men vem har sagt att det ska vara enkelt? Varför vill vi ofta ta den enklaste vägen? Det är ju faktiskt inte den som är den bästa för oss. Det är nämligen så att Guds plan med oss var och en är att vi under vår livsvandring ska formas till att bli gladare, ärligare, tålmodigare, bättre på självbehärskning, fridsammare, ödmjukare, kärleksfullare och mildare. Hur blir man det då? Ja, inte av att alltid få ta den enkla vägen, inte av att gå efter sina känslor och kastas in och ut ur olika relationer beroende på hur det passar mig. Inte av att bli sårad gång på gång. Tvärtom, du kan sluta som ett försupet vrak som går på antidepressiva medel i resten av ditt liv.

Gud har en plan för ditt liv där kärlek, glädje, frid och övriga andens frukter får råda!
Det är underbart!
Det bästa är att vad du än varit med om kan du alltid börja om från noll , tillsammans med Gud:)
Det går inte på egen hand, men om du får möta den Gud som skapat dig så omskapar han ditt inre till en ny människa och du får njuta av hans frukter:)

   
Resekläderna fick bli blått linne och svarta haremsbyxor. kisspaus vid vår kyrka:)
  
Heidi åkte med oss. Kärlek, kärlek, käääärleeeek:) = en kär lek:)

Mer frihet och mer pengar - med bra produkt.

Vad är viktigt för mig?

Jag är mitt i livet och ju äldre man blir, desto mer tänker man efter vad som verkligen betyder något i livet och hur man faktiskt vill prioritera.
När man är ung så ställer man väldigt ofta upp på vad alla andra vill med en, man är glad för de chanser man får och man gör som äldre folk säger åt en att göra. man jobbar 100% med allt möjligt, om inte 150% till och med.

Men i min ärorika ålder (ja, så kallade en rekryterare min ålder för och det lät bra tycker jag;) så stannar man upp och tänker "men vänta här nu! vad vill JAG ? hur vill JAG prioritera? detta är ju MITT liv och ingen annans. Jo, jag som kristen vill ju leva i det Gud vill, men det är definitivt ingen människa som ska styra mitt liv. Man börjar inse att man själv vill vara regissören. Låta Gud leda mig direkt och inte att någon annan vet vad som är rätt och fel för mig.

så, vad är viktigt för mig då?

1. Hälsa. Att jag och min familj får må bra. Till ande, själ och kropp. Bra relationer med Gud, varandra och sig själv.
2. Frihet . Att kunna prioritera min tid, mitt liv som jag vill.
3. Mening. Att få leverera till andra människor de som de mår bra av. Till ande, själ och kropp.
4. Ha roligt!

Detta är nog saker som många kan skriva under på. Men ofta så har vi inte detta fullt ut. Man måste gå till sitt jobb och slita i många timmar för att en halvtaskig lön ska sättas in på kontot....man har därför ingen frihet att lägga sin tid på det man egentligen vill; familjen ,vännerna, intressen, osv. Det gör att man ibland undrar vad meningen med allt är. Ekorrhjulet snurrar på. Och att ha roligt är ju jätteviktigt, och det försöker man ju trycka in så ofta det går, men man känner hela tiden hur man begränsas av alla måsten. Efter arbetsdagen är man för trött.

Jag har till och från nosat lite på ett annat sätt att arbeta. Nämligen olika nätverksföretag. Om man lyckas i ett sånt så kan man faktiskt hamna i en viss frihet. Man har möjlighet att få in pengar på kontot trots att man har mer fritid än på ett vanligt arbete.
Men jag har aldrig hittat alla bitarna samtidigt. Jag har varit väldigt svårövertalad, det vet folk. De har försökt tre fyra gånger att få in mig i olika nätverksföretag men icke - jag har nog setts som väldigt omöjlig gällande sånt. Dessutom är man ju svensk och därför väldigt kritisk och misstänksam mot ett sådant sätt att arbeta....

Antingen så tycker jag att produkten är helt onödig för det finns att köpa billigare alternativ som duger bra.
Eller så är det för krångligt med alldeles för många produkter att hålla reda på inom samma företag.
Eller så har det varit uppbyggt på ett suspekt sätt där man tycker att det slår orättvist inom företaget. Några på toppen tjänar sjukt mycket medan de andra sliter men tjänar aldrig mer än bara dåligt.
Typ pyramidspel. Nej tack har jag sagt. Punkt.

Nu ska jag ändå starta företag som Stress och Friskvårdsterapeut. Jag har tjänster att erbjuda. Men då vet jag att det tar tid att "bli ett namn" , att sälja in sig till kunder. Det tar tid att tjäna pengar. Därför måste man ha ett vanligt jobb vid sidan om och plötsligt så sliter man dubbelt så mycket än vad man hoppats!

Så jag funderade lite på om jag även skulle sälja någon produkt i ett nätverksföretag. Då skulle faktiskt pengar ticka in utan att det bara är jag som sliter.

När jag hörde om Kyäni, så bestämde jag mig på 5 minuter! Detta var ju klockrent!
Det handlar om hälsa, frihet, mening och att ha kul!
Hälsa = det är en hälsoprodukt som verkar vara kanonbra mot allt möjligt! Innehållet stämmer så bra med det jag lärt   mig
genom min kurslitteratur och alla andra böcker jag slukat om bra kost , om antioxidanter, vitaminer, mineraler
mm.
Frihet = jag lägger upp min tid själv. Jag bestämmer hur mycket jag vill jobba. När jag vill jobba. Och när jag byggt upp
det till den nivå jag är nöjd med så tickar pengarna in utan att det bara är jag som sliter:)
Mening = jag levererar en produkt som människor blir friskare och piggare av! Inte något onödigt som går lika bra att                          inhandla på en billigare affär. Detta är unika produkter av det bästa som finns i världen. (det har faktiskt fått
Nobelpriset i medicin)
Ha roligt = istället för att känna mig ensam som en egenföretagare ofta gör, så har jag ett helt nätverk att jobba med. I detta nätverk hjälps vi åt. Jag är aldrig ensam om jag inte vill. Alla är mån om att det går bra
för alla. Det tjänar alla på. Man får gå på utbildningar och inspirationsdagar och lär sig massor!
Dessutom finns det bonusar för dem som jobbar bra. Och det gör ju inget;)

Känner någon som jag så ska ni höra av er! Vi hjälps åt.  Jag tror att detta kommer bli en succé även här i Sverige. Sen ska den lanseras i övriga Europa. Så jag känner att man äntligen är bland de första i ett bra uppbyggt, rättvist nätverk.
Jag ska iallafall ge det en riktigt ärlig chans!Namn på mitt företag?

Hm....just nu snurrar en massa namn på mitt företag....jag hade inte tänkt ha ett namn till en början, utan helt enkelt "dipl.Stress-och Friskvårdsterapeut Camilla Strand" MEN nu vill jag ha ett namn! Ett bra namn. Som berättar vad det handlar om men ändå passar alla. Inget gulligt namn, inte för mjukt för då får jag bara kvinnliga kunder, utan ett namn som är lätt att komma ihåg, snyggt, coolt men talande och som kan innefatta även klippning och massage. Ja, jag tänker klippa också!
Jag har klippt folk under alla år, men tid är pengar och pengar har jag inte kunnat tagit eftersom det är svarta pengar. Men nu äntligen så kan jag klippa alla som vill och ta betalt. Jag kommer troligen ta 200kr för en klippning. Vill man sen lägga till 100kr så får man en "pausmassage" också. Vad är det tänker nog du...jo, det är helt enkelt att du sitter kvar på stolen med kläderna på och jag masserar rygg och nacke. Det tar ca 10 minuter. Superskönt men ändå så enkelt!

Så boka mig på klippning/massage från och med 1 juli:)
Jag har köpt en riktig frisörstol också så jag kan hissa dig till rätt nivå. Jag kommer klippa i tvättstugan nere, det blir min salong:)
Sen kan man då även boka mig för coachande samtal och terapi gällande nästan vad som helst i livet. Du styr samtalet. Jag ställer frågor, ger dig övningar, läxor och tester. Målet är att du ska ta steg vidare, nå mål du själv sätter, utvecklas och dessutom nå ett liv i maximal kraft och med större självkänsla:)

Så välkommen att boka mig! Från 1 juli.
Fram till dess ska jag köpa in lite hjälpmedel till mitt arbete och även göra en framsida, skaffa en bra mail och som sagt hitta ett klatchigt namn!

Nu måste jag gå och sova så jag inte åter igen försover mig och får sms av Magnus imorgon bitti..........!

kram fantastiska människor - jag älskar er alla tokar!


Magnus - min knäppa chef:)
Extra kram till honom! Hahahah