WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Svininfluensan

Hm....är lite fundersam nu över denna svininfluensa....
Är inte direkt orolig för jag är inte en sån som oroar mig längre. Är för gammal för det, tror jag:) (en fördel med att bli äldre. När jag var ung kunde jag oroa mig, men nu är jag trygg och lugn inom mig och jag har en förtröstan på min pappa Gud som gör att jag kan slappna av)
Men jag funderar .....den närmar sig; tre stycken har drabbats på en högstadieskola här i kommunen och två stycken på gymnasiet här.
Har satt mig in lite grann nu vad som gäller.
Dels, som jag nämnt tidigare, så ska man:
  • Trycka i sig antioxidanter, för bästa motståndskraft.
  • Tvätta händerna, gärna med alkogel.
  • Undvika människor som hostar och nyser, så långt det går.
  • Söka läkare så fort man känner förkylningssymtom, speciellt feber och hosta.
Jag ska nu köpa alkogel - en liten flaska till varje familjemedlem. Det är suveränt sätt att hålla händerna rena från bakterier.
Jag blev van vid att alltid sprita händerna när jag jobbade på kontrollen på Arlanda. Att hålla händerna rena är A och O.
Har även pratat med killarna att de måste bli bättre på att äta mycket frukt, bär och grönsaker. Boosta antioxidanter, helt enkelt.
När det gäller vaccin är jag något skeptisk.....dels så är det inte några nyttiga grejor det heller och dels så tror jag inte det hjälper på alla ändå. Läste att det innehöll samma gift som amalgam innehåller, vilket kan ge skador för livet om man är ett barn till exempel
Jag är överlag skeptisk mot mediciner.
Tror mycket mer på att äta bra, nyttig mat och gärna ta tillskott av naturliga produkter.
Sen givetvis att röra på sig mycket och  vara ute i friska luften så mycket som möjligt varje dag. Man ska inte heller stressa, för det påverkar immunförsvaret negativt.
Sköt om dig! Det tjänar du på:)

Helt onödigt att vara rädd alltså;)

Rooibos te

Jahaja....när man är och handlar finns det ju rätt många varor att handla. Jag kan verkligen tycka det är kul att kika efter nya varor.
Jag har idag , efter storhandling på Willys, hittat ett te som jag bara hört talas om: Rooibos.
Intressant.
Det ska tydligen vara ett väldigt nyttigt te. Det står att det är rikt på mineraler, antioxidanter och är dessutom koffeinfritt.
Gott är det! Sitter här med en stor kopp. Det är vaniljsmak på det. "äkta bourbon vanilj".
Det är skonsamt mot magen - helt utan garvsyror.
Det kommer från Sydafrika. Gjort på äkta råvaror.
Inga färgämnen, inga konserveringsmedel, inga tillsatser.
Bra va? Nu ska jag fika klart. Hejsvejs!

rooiboste.jpg

Kommer att tänka på två personer: dels min vän Gittan

i Uppsala - hon är en te-expert:)

Så tänker jag också på Gunilla i Dalarna , som bott i

Sydafrika och nog faktiskt gav mig sånt här te när hon

kom hem!! En speciell hälsning idag till dessa två alltså:)

Stärk immunförsvaret nu inför hösten!

17-paulun-880_jpg_998482b.jpg 50-hallon-375_jpg_998480b.jpg

Experternas bästa recept – blanda själv och boosta ditt immunförsvar

Rödbeta, granatäpple och blåbär – där har du läckerheterna som håller dig frisk i höst. (i Kyänis super-shot finns: granatäpple, Alaskablåbär, hallon, druvor, noni, goji, aloe vera och tranbär)

– Det bästa är att mixa dem till en juice eller smoothie för att ta upp alla näringsämnen, säger Fredrik Paulún, näringsfysiolog. (kyänis shot är jouice)

Färre förkylningar, vassare minne, bättre kondition. Forskarna upptäcker ständigt nya medicinalväxter med unika egenskaper. Den senaste dunderkuren: Rödbetsjuice. Engelska studier visar att ett glas om dagen sänker blodtrycket och ökar din uthållighet på löpbandet.

– Vi förundrades av effekten, eftersom ökat syreupptag är svårt att få på andra sätt än genom träning, säger professor Andy Jones vid universitetet i Exeter. (Kyäni har en annan produkt, Body FX, en naturlig gas som syresätter kroppen och reparerar alla celler)

Blåbär – enastående

Våra egna, nordiska blåbär – som har ett rekordår i år – har visat sig vara en annan naturlig supermedicin.

– Blåbär är enastående, de är bra för både hjärnan och ögonen. Man har sett i labb att de dödar cancerceller, säger Fredrik Paulún.

De är också antiinflammatoriska.

Fredriks andra favorit är granatäpplet.

– Det är en fantastisk frukt som innehåller en speciell antioxidant som skyddar prostatan. Mellan 60 och 70 procent av alla äldre män har en förstorad prostata, och dä rför högre risk att få cancer.

Dessutom skyddar granatäpplet från hjärt- och kärlsjukdomar, då det skadliga kolesterolet hämmas.

Att mixa är bäst

Om du mixar dina favoritingredienser till en juice tar du lättare upp de värdefulla antioxidanterna.

– Eftersom de är vattenlösliga är det lättare att tillgodogöra sig dem i dryckform. Annars är fibrerna i vägen, säger Fredrik Paulún.

Dessutom är det ett smart sätt att få i barnen mer frukt och grönt. Och det är välbehövligt – knappt en av tio svenskar får i sig enligt rekommendationerna.

Att dricka juice är alltså nyttigare än debatten gjort gällande på sistone.

– Att blanda själv är betydligt bättre än att köpa färdigblandad, eftersom hela frukten då kommer med, säger Ulf Bohman, chef vid Livsmedelsverket.

(Detta hittade jag i en tidning idag. Det stämmer åter igen med det vi säljer i Kyäni. Hör av dig och bli kund eller disributör för oss - du mår bättre, får härlig gemenskap och bättre ekonomi (om du jobbar på i början)