WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Trött!

Gäääsp! Sitter här och försöker göra något vettigt.....(blogga:P ) Jag är riktigt trött! Har sovit ett par timmar efter att ha (bett om att få) lagt lillan. Nu har jag faktiskt TVINGAT mig upp från sängen.
Min kropp sa: "- nej, jag vill sova vidare!"
Men jag sa:
"- nej, nu pallrar du dig upp! För om du sover vidare nu, så kan det ju hända att du vaknar 04.00 och är pigg och kan därmed inte somna om." ( detta är ett samtal mellan mitt barnjag och mitt vuxenjag, enligt min kurs. Vi kliver i och ur dessa roller hela livet) (enligt min andliga kurs är det striden mellan mitt kött och min ande) (krångligt, eller?) (äh, det är det inte, bara välj alternativ) (förr sa man att det var ett samtal mellan en liten djävul och en liten ängel på varsin axel....) (det kan man se i gamla Kalle Anka - serier. )

Det är kallt ute nu. Olivia var lycklig för att de hade tagit fram pulkor på dagis. Tänk att det är vinter nu! Kan knappt fatta det, men så otroligt känns det varje år! Det är snart jul!!
Olivia förresten...hon har börjat stava sig till ord. 3½ år och börjar redan med bokstäverna, det är som med Sebbe. Han läste när han var ganska exakt 4½. Då läste han stor rubrik på en dagstidning jag höll i och jag blev alldeles chockad! Nu satt Olivia i baksätet och sa " - B som i Barnkanalen, A som i Apa". Sen höll vi på så där ett tag. Det handlar inte om att vi tragglar med barnen utan att de är genuint intresserade själva. Barn har en sån kapacitet att lära sig nya saker. Forskare säger att man är mycket mer intelligent som barn. Att innan man föds har man typ över 200 i IQ, men att vi sedan blir begränsade i vårt tänkande på grund av föräldrar och andra, så vårt IQ går ner till en rimlig nivå, anpassad för vad man bara behöver här. Jag vet inte, det är teorier som all forskning, men jag vet att barn lär sig mer och fortare än oss äldre.
Nej, nu är jag för seg för att fortsätta skriva...Kram!

 L som i Lyxhustru!

Är jag perfekt?


( Kommer från Strängnäs där jag träffade mina supergoa studiekamrater! )

Hej alla underbara människor!
Vet ni........jag har nu fått förstå att det finns de som inte vill läsa min blogg för den är så positiv och hurtig. Det finns de som tycker att jag verkar vara perfekt och lever ett perfekt liv. Jag förstår deras känslor. Det är människor som känner sig misslyckade i livet, som är deppiga och har dålig självkänsla. Självklart kan det vara så! Jag lider med dem!
Men jag förklarar nu här för alla som inte förstått:
1.
Jag är lååååångt ifrån perfekt! Jag lever låååångt ifrån ett perfekt liv! Varför? Jo, jag är bara en människa. Jag är inte övernaturlig varelse som fötts här som ett gudaväsen:) Jag är samma skrot och korn som alla andra.
MEN halleluja! Jesus har satt in mig i sitt rike och han har gjort mig till en DROTTNING!! (står i bibeln att vi är kungar och präster. Alltså är vi kvinnor drottningar!) 
Det är grunden och grundbilden jag har av mig själv, inte tack vare mig för något jag gjort eller är, utan tack vare att genom tron på Honom så har HAN gjort detta!! Detta är grunden jag står stadigt på. Vad jag än går igenom så känner jag hur mycket han älskar mig och tror på mig. Hur mycket jag än misslyckas ( och det gör jag! ) så förändras ALDRIG Guds villkorslösa kärlek till mig! Det är gryyyyyymmt fantastiskt! Vem mår inte bra av detta???? Jag ler åt detta underbara varje dag och jag glömmer inte tacka Jesus för det!

2. Jag skriver INTE ALLT om mig själv. Här kan hela världen läsa, varför skulle jag skriva allt? Vem behöver veta allt om mig? Nej, nej, nej!! Vore katastrof, för ju mer man utelämnar sig själv, desto mer sårbar är man för andras ovilja! Detta gäller faktiskt inte bara på internet utan också i vanliga relationer. Alldeles för många berättar för mycket om sig själva för snabbt för alla möjliga! Man måste välja noggrant vilka man litar på, pröva vilka som finns kvar när jag har det tufft, välja någon vän att berätta för. Inga andra behöver veta.
Jag väljer noga vad jag skriver här; positiva saker, uppbyggliga saker som kan inspirera och bygga upp andra. Om du inte vill bli inspirerad eller uppbyggd; läs inte. Valet är ditt. Jag kan inte lyssna på en om 10 tycker detta är kanonbra.

3. Ju mer jag börjar förbättra saker hos mig själv, arbeta med mig själv, sluta ursäkta min lathet och börja göra bra saker, desto mer nöjd och glad blir jag! Desto mer vågar jag, desto bättre självförtroende får jag, men framför allt: desto bättre mår jag OCH alla runt mig! Jag sprider liksom goda vibbar omkring mig! Ler jag mot alla så får jag jättem ånga leenden tillbaka och då sprudlar vi alla av lyckohormoner, dvs endorfiner! För det är precis det som händer; ju mer jag med kroppen visar glädje, desto mer förvandlas min personlighet till det positiva! Det är vetenskapligt bevisat.
Tänk att man fattat detta med djuren: om en hund är deppig så lyfter man huvudet och svansen på den och låter den gå runt så i 10 minuter/ dag och så småningom ändras hundens beteende och den blir glad och positiv lagd!!
Gör samma sak du: sträck på ryggen och le!

Nu ska jag hämta lillan på dagis! Skriver mer sen......ska förresten på fest ikväll så jag snyggar till mig här med olika grejor! Ska bli jättekul! Livet leker, bli inte tråkig utan lek!!!!
kram!

Förberedelser:
Nymålade tånaglar:)        Kaffe med yoghurt-godis!

Barn vet inte vad stress är

Alltså.....barn vet inte vad stress är! De lever precis som man ska, nämligen helt i nuet!
Detta tänker jag på de gånger då jag själv är stressad, har bråttom, och måste skynda, skynda....har ni försökt skynda på ett barn? Det är inte lätt för de vet nämligen inte riktigt vad det är.

På morgonen ibland om tiden börjar bli knapp och Olivia sitter och äter frukost så säger jag "nu måste du skynda på för nu börjar det bli bråttom" . Vad händer? Ja, inte äter hon snabbare iallafall. Snarare börjar hon snurra hit och dit på stolen samtidigt som hon börjar sjunga på en sång. Mackan låter hon ligga så länge....
Ja, men stackars barn! Varför ska vi vara så idiotiska vi vuxna, så att barnen ska få lida för att vi inte kan vara ute i god tid??? Detta är verkligen bedrövligt! 
Nej, vi ska ha barnen som förebilder när det gäller detta. Njut av nuet! Ta det i lugn takt. Starta i god tid. Resan är målet.

Tänk vad mycket vi vuxna missar! Vi ser framåt för långt, sätter upp mål långt bort i fjärran och undrar när vi ska hamna där. Vi missar detaljer här och nu. Sen undrar vi varför vi har så svårt att bli tillfredsställda, varför vi har såna stress-syndrom, varför livet är så tungt!?

Total avslappning är att vara här och nu. Känna efter hur det känns, lyssna, titta, använda alla våra sinnen just nu. Det är väldigt tillfredsställande! Ja, rentav lyckobringande!

Barn är kloka - lyssna och lär!
Det du inte vettigt kan förklara för ett barn - är helt enkelt inte vettigt!

Försök förklara för ett barn vad abort är för något............................
Försök förklara varför man ska dricka alkohol......................................
Varför vuxna bråkar......................................
Varför det är krig i världen.............................
Varför man ska röka.......................................

Detta är ett bra test har jag kommit på. Allt som inte låter riktigt klokt i ett barns öron ÄR INTE RIKTIGT KLOKT!

kram och godnatt!En mycket klok treårig tjej! Jag lär mig av henne varje dag.................