WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Jag är bra på mycket, speciellt på att vara mig!

Tack för din kommentar Åsa! Vad glad jag blir att några läser och mår bra av det jag skriver:)

Idag är det måndag och jag har varit med min man och grattat Micke Å. som fyllde år idag! GRATTIS MICKE IGEN! Micke är en god och glad man i sina bästa år! En av våra bästa vänner.

Så vad har jag gjort idag? Fortsatt plugga om stress. Vet ni att långvarig stress, oro och ångest kan resultera i kronisk smärta? Jo, för ofta spänner vi muskler i nacke, axlar, rygg när vi känner oss oroliga och stressade och till en början känner vi oss bara spända i kroppen, men om vi inte vilar emellanåt utan bär på dessa känslor så kan det leda till kronisk smärta. Stress är när vi upplever omvärldens eller våra egna krav på oss - och det kan vara positiv stress, men den blir negativ då vi upplever att vi inte lyckas leva upp till kraven.  Motsatsen till stress är vila, gott självförtroende, självkänsla, då jag känner kraven men ändå kan vila i att jag gör mitt bästa och det får duga!
Tänk vad viktigt det är hur vi tänker om oss själva! Att våga säga nej. Att skala bort saker som jag egentligen inte behöver göra. Att prioritera de saker som är viktigast.  Jag köpte några söta pins som jag satte på Olivias jackor för ett tag sen. På den ena står det " jag är bra på mycket, speciellt på att vara mig!"
Tänk att det finns en Gud som skapat oss alla unika! Han har lagt i oss gåvor och personligheter som behövs för varandra.
Dagens tips: Se dig själv i spegeln varje dag och tacka Gud för att du är unik och be Honom använda dig som Han vill.

Ni kommer ihåg att jag söker jobb och just nu är spänningen olidlig!!!!
1. Jag har fått erbjudande om ett jobb som jag måste bestämma mig för imorgon em.
2. Imorgon ska jag på intervju på ett annat intressant jobb.
3. Jag fick ytterligare ett erbjudande om jobb idag av en person jag träffade! Ska få veta mer imorgon!!!

Detta är rena ketchup-effekten! Först händer inget på fyra månader, sen händer allt på en gång!

Kram till alla!


Micke Å. fyllde år idag!

Stress-relaterade sjukdomar...Jag pluggar på om stress just nu....läser och skriver av det som jag vill spara. PUH! Var tvungen att ta en paus nu. Men det är väldigt intressant och nyttigt att lära sig om hur kroppen fungerar vid stress.
En sak jag nu lärt mig är att det är inte stress i sig som är farligt utan brist på återhämtingen. Det vill säga att om vi utsätts för plötsliga händelser eller psykisk /fysisk belastning så reagerar kroppen på med en stressreaktion, men det är helt ok eftersom vi då behöver mer energi, vaksamhet, uppmärksamhet och så vidare. Men om stressen fortsätter och fortsätter under lång tid och vi inte ser till att återhämta oss, alltså se till att stressreaktionen försvinner så att vi kan känna oss avslappnade och lugna, då är det skadligt för oss.
Och skadorna kan då vara: risk för olika sjukdomar, bl.a. cancer, diabetes, hjärt -och kärlsjukdomar, barnlöshet, depression, oro med mera.

Mm, tänk på det goa vänner! Var rädda om er och se till att ni sover minst 8 timmar, har avslappningsstunder och motionerar tillräckligt.
Kram till alla!

LÄR DIG STAVA!

Lär dig stava

Thomas Wassberg, Gunde Svan och Per Elofsson har alla tillbringat många timmar gående i skogen med stavar, för att bli världens starkaste skidåkare. Men stavgång är en träningsform som passar alla. Lär dig stava du också!

Ja, tänk att jag som fnissat åt detta med stavgång nu har börjat själv! Jag tyckte  helt enkelt det var onödigt - jag gick ju powerwalk ändå jättefort. Men så fick jag prova på min utbildning och upptäckte hur bra det var!
Man får in en skön rytm, kan ta i ännu  hårdare och ändå hålla balansen och jag upptäckte att jag spände magen hela tiden vilket är gratis magträning också då:)
Att dessutom kombinera en timmes powerwalk med att umgås med Gud är perfekt! Då håller jag mig i trim både fysiskt, psykiskt och andligt!!
Alltså: DAGENS TIPS: POWERWALK EN TIMME/ DAG (med eller utan stavar, helst med) OCH SAMTIDIGT UMGÅS MED GUD = DU MÅR SOM BÄST!!

KRAM TILL ALLA!