WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Göran Skytte; Omvänd

Läser en fantastisk bok. Eller har precis läst klart den. Det är Göran Skyttes bok "Omvänd".
Han skriver så bra, det märks att han är erfaren journalist. I positiv bemärkelse.

Ett härligt beskrivet tillfälle ur boken:
någon har beskrivit vänsterns utveckling på följande sätt: 1968 bildade vänstern ett stort rött demonstrationståg. 1970-1971-1972 delade demonstrationståget sig i två delar. Den ena delen gick rakt in på socialhögskolan för att krossa kapitalismen och bygga socialismen med socialpolitik. Den andra delen gick rakt in på journalisthögskolorna för att krossa kapitalismen och bygga socialismen med journalistik.
Jag själv antogs som elev på Journalisthögskolan i Göteborg 1972.
Alla tongivande i klassen var unga män, påfallande många hade skägg.
De flesta verkade vara medlemmar i en eller annan revolutionär kommunistisk organisation typ Kommunistiska Förbundet Marxist - leninistiska Kampförbundet, etc.
Alla planerade att arbeta på stora media för att få en plattform för den politiska kampen: TV, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, radion. De som tänkte annorlunda höll för det mesta tyst. Alla utom en.
Redan till det yttre var hon annorlunda. Hon hade tjock fläta, kjol som gick nedanför knäna, blus med krås. Och bh. Detta avslöjade henne direkt. Behå hade vänstertjejerna bränt för flera år sedan, tillsammans med studentmössan.
Vid ett tillfälle förklarade hon att hon inte delade den revolutionära majoritetens värderingar. Hon ville inte jobba på tv för att krossa kapitalismen. Med öppen blick förklarade hon att hon ville få jobb på Evangelii Härold för att arbeta "för Herren".
Vid den tiden och i den miljön krävde det stort civilkurage att uttala sig så. Lite hårddraget kan man säga att det var som att prisa Jesus mitt i en grupp afghanska talibaner.

Själv ledde yrkeslivet som journalist honom till en splittring. Å ena sidan hade Göran framgång i mitt yrke. Han fick bra jobb, fina journalistpriser, gav ut böcker. Han levde i ljuset av strålkastare och fotoblixtar. Han blev upptagen av sig själv, självgod och självbelåten.
Samtidigt fanns en annan sida. Han tvivlade hela tiden på sig själv. Trodde inte att någon egentligen kunde tycka om honom. Enda sättet att få kärlek var att prestera. Och samtidigt fanns en rädsla. En rädsla för att bli upptäckt för vem han egentligen är.  Till slut gör han ett självmordsförsök. Vaknar upp med slangar instuckna i kroppen på psykakuten.....
Men mer och mer får Gud tillåtelse att kliva in i hans liv.
Läs den!! Vare sig du kallar dig kristen eller inte. Det är alltid faschinerande med människors livsöden. Göran är dessutom en mycket duktig författare, som sagt.
En bok som dröjer sig kvar hos en efter att den är utläst....


Bara vara

Sitter här i soffan med Macen i knät. Har matat in Jonathan Thulins senaste skiva i den, som jag njuter av.
(Klippte han idag förresten, innan han stack och hämtade sin söta fru i Stockholm.
Jonathan uppträder ikväll på Hope Nyårsfestival i Harvest Center, Arlandastad. Don´t miss it!!
Nu har han cool frisyr också;)) hihi)
Idag är en dag då jag kan "bara vara". Inga krav, inget bokat. Det är lätt att då, direkt på morgonen, sätta krav på sig själv - en massa måsten som man annars inte hunnit med.
Men det har jag inte gjort. Skönt. Jag har blivit snällare mot mig själv med åren:) Det är bara en av alla bra grejer med att bli äldre.
Det är säkert många (NOT! ) som är nyfikna på hur en "bara vara" - dag ser ut i mitt liv, därför ska jag berätta det;)
1. steg upp 6.45. Tog med en av alla mina lånade bibblan-böcker, telefonen och satte på min gosiga rosa morgonrock och la mig att läsa i soffan under fleecefilten. Mmmmm, min goa egna tidiga morgonstund!
2. Olivia kom strax efter 7, men jag sa att hon skulle gå och sova en stund till, vilket hon gjorde bredvid Peter.
3. Hon kom igen kl. 8 och ville ha frukost. Då steg jag upp från min soffa och gjorde frulle till både henne och mig som jag intog medans jag läste ett par kapitel i andra krönikerboken i Bibeln.
Jag åt naturell yoghurt med lite musli, dadelsirap och en halv apelsin i. Mumma!
4. Peter kom upp och jag bytte om till träningskläder + termobraller, anorak, vantar, mössa, ballykängor, stavar och gick en power-prayer-walk en timme i rask takt.
5. Dags att fylla på igen : en stor kopp te + ett stort glas vatten + två fullkornsfrallor med camebertost och rödlökscumberlandsylt.
6. Olivia och jag rensade hennes lilla soffa där hon har tuschpennor, pärlor och div. pysselböcker. Testade varje tuschpenna, kastade dåliga, vässade alla färgpennor.
7. Hon gjorde små pärlplattefigurer som jag strykte med strykjärnet. Fina!
8. Peter och Olivia gick ut och gjorde snögubbe + snölykta. Jag klippte Jonathan.
9. Jag gjorde lunch till mig peter och olivia. Fullkornspasta med skinksås och köttfärssås. Jag åt mest såser + det sista av broccoligratängen.
10. jag försöker få igång min nya Mp3-spelare som jag fick av Peter i julklapp. Försöker ladda ner musik på den ....utan framgång. Får ta hjälp av sönerna när de dyker upp.
11. och nu sitter jag här! Tänk vad timmarna rullar på fast man inte har något särskilt för sig utan man bara är!!
Men ikväll ska jag gå på första HOPE- mötet i Harvest Center. Jag ska hjälpa till som rådgivare och förebedjare. Även med marknadsföringen för vår bibelskola. Stå i montern. Det blir underbart för allt detta är det roligaste jag vet!!
ps. fick en fråga av en vän som undrade vad man ska bjuda mig på för mat...Vill bara säga till er alla som funderar på att bjuda mig någon gång (jasså inte?? ...jo, men gör det!! hihi)
JAG ÄTER ALLT JAG BLIR BJUDEN PÅ!!  Jag lovar.
Det handlar mycket om att jag tipsar folk om olika dieter eller tips, men själv så är jag inte benhård eftersom jag tränar mycket och dessutom inte har viktproblem. Däremot så reglerar jag på tallriken; inte så stor portion, lite mindre kolhydrater, mera sallad och kött/fisk och sås:)) Dricker vatten. Det har oftast alla i kranen hemma:) ds.
kramelikram alla underbara ljuvliga människor! ni är alla unika på ert egna lilla sätt, vilket jag älskar! Blir aldrig som någon annan!!! puss
Medan jag satt med datorn och skrev här så har Olivia skrivit ord i
sitt lilla block! Hon brås på sin största storebror Sebbe; även han skrev
och läste när han var 4 år:)

Bli av med ett par kilo inför nyår!

Nu hoppas jag att ni ALLA HAR FÅTT NJUTA ordentligt av julmaten, godiset och musten! Livet är till för att njutas, men inte hela tiden. Det stora julhögtiden är nu slut och några kilo har du säkert samlat på dig. 

 

Men det går att snabbt få form på figuren för att komma i nyårskvällens festklänning eller finkavaj.
Motivationen att gå ned i vikt är ofta på topp efter jul så det är faktiskt en bra tidpunkt att starta en viktminskning.

 

Med en strikt GI-diet kan du tappa flera kilon på bara några dagar. Men då gäller det att vara noggrann.

Hemligheten ligger i att tömma kroppens sockerreserv, bli av med överskottsvätska och öka fettförbränningen. Kolhydrater - som finns i riklig mängd i sötade produkter som läsk, godis och bröd - binder nämligen onödigt vatten i kroppen. På bara fem dagar kan du förlora ett till tre kilo - ungefär hälften är fett och resten vatten.

Och om du fortsätter äta GI-kost även i fortsättningen så drar du inte på dig onödigt vatten.

 

För bästa resultat, kombinera GI-maten med en timmes rask promenad varje dag.

Lågintensiv motion, som promenader, gör att kroppen förbränner fett.

(Jag brukar inte ordinera särskild diet men GI-dieten är effektiv för att minska snabbt i vikt. )

 

Sen så rivstartar vi (som vill - detta är inget måste för alla givetvis) nya året med ett strikt tränings-och kostschema som vi följer under vårterminen - fram till beach 2010! Det ska iallafall jag försöka göra.

Man blir pigg, glad och stärker sin självkänsla genom att sätta mål, planera in sin dagliga strategi och sedan troget gå mot målet.

(Men självklart ska vi skippa vårt hårda program vid påsk! Då ska vi åter få njuta av god mat i rikliga mått.

Hellre vara tuff mot sig själv vardagar och få unna sig på fester och högtider, än att unna sig både vardagar och fest och så må dåligt. Till slut både fysiskt och psykiskt.)

 

Kör hårt och lycka till!

(Men kom ihåg bara att insidan av dig är viktigare än utsidan! Se till att du mår bra inom dig - det vackra är alltid någon som strålar ut ifrån dig! Kropp, själ och ande i balans - det är det viktigaste.)

 

Beach 2010.... Här har du en målbild! Hehehe...!