WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Hälsans vinst över bekvämligheten:)

Somnade förstås när jag låg och nattade Olivia ikväll...så varmt och mysigt i sängen bredvid henne...klev upp 20.45 och konstaterade först, negativt, att jag missat att konditionsträna och styrketräna idag, trots att jag behövde det så väl:(
Men nu har man ju lärt sig att aldrig stanna vid dessa negativa tankar, utan disciplinerat rätta till dem fortast möjligt. Därför blev dagens positiva tanke: det är inte alls för sent att springa en halvtimme nu och sedan köra lite styrka nere vid TV:n! Seså, byt om nu och ge dig iväg - du kommer tacka dig själv efteråt och på köpet känna dig pigg och glad efteråt:))

Så vann då de positiva tankarna och nu sitter jag här med bra självförtroende på grund av att jag lyckades disciplinera mig själv och bra kondition på grund av att jag lyckats underhålla denna färskvara. Dessutom blev jag pigg ute under rundturen, så nu orkar jag också styrketräna:))
Inte nog med det - att få denna friska luft håller alla baciller borta!

Gemenskap!

Har laddat ner lite bilder från kameran. Är inte så duktig på att fota längre, men nu har jag försökt några gånger.
När jag tittar på bilderna så får jag ett ord inom mig: GEMENSKAP!
Jag talar mycket om att bli självständig som person. Att bygga din självkänsla. Inte bli beroende av andra människor utan lita på dig själv och din förmåga.
Detta är, trot om du vill, grunden till bra och sund gemenskap med andra!
För om du inte har bra självkänsla, tillit till dig själv, så kommer du ha svårt med relationer med andra människor. Då kommer du misstolka dem, undra och oroas över vad de egentligen tycker om dig, lätt känna dig utanför, bli beroende av att de bekräftar dig och kanske bli besviken eller arg över om de INTE bekräftar dig, inte hör av sig och så vidare.
Så vill du ha bra gemenskap med andra, så BYGG DIN SJÄLVKÄNSLA. Se till att genomgå personlig utveckling = lär känna dig själv, hur du fungerar, varför du fungerar som du gör och vad du ska jobba med för att fungera bättre.
Vill du ha gemenskap med andra så behöver du också MASSOR av kärlek, förståelse, överseende, ödmjukhet och en förmåga att sätta andra före dig själv.
Då kommer du bli populär att umgås med - då blir du en sann vän.
Du är som person skapt med enorma förutsättningar och stor kapacitet till god social kompetens! Se till att hitta detta inom dig!
Nu några av mina gemenskaps-bilder jag laddade ner:
Jag och Peter var tillsammans med ungarna på Sverige - Albanien
Ludde och Jenny
Jenny och Philip
Gemenskap i Harvest Centers styrelse i helgen:)

Det du tror styr ditt liv!

Jag ska citera ett bra stycke ur boken Finn din inre styrka, Sanna Ehdin;
När så många människor strävar efter framgång idag, kan man undra varför inte fler blir lyckliga. Varför har vi nu en högre konsumtion av alkohol än någonsin? Varför har användningen av droger som kokain ökat stort på 2000-talet och spridit sig till alla samhällsklasser, och varför äter vi svenskar näst mest huvudvärkstabletter i världen näst efter USA?
Därför att fokus på det yttre ger bara en kortvarig, flyktig inre tillfredsställelse. Kanske handlar det om döva det ens inre vill förmedla; att det känns tomt, fel och meningslöst.

Detta är mycket bra ord. Jag håller inte med allt hon skriver i boken, men dessa ord var bra. Varje människa behöver känna mening med sitt liv, känna att man har en tillhörighet och en viktig uppgift här på jorden.
Och meningen med livet är något andligt, något djupare än det materiella, djupare än att "skaffa barn", som många tror är den enda meningen med livet. Jag tror att vi mognar när vi får barn, och att uppfostra barn är en livskallelse, en viktig uppgift. Men meningen med barnen är att de ska vänja sig av med vår omsorg och bli självständiga. Att de ska klara sig utan oss. Och lever man genom dem, som om de vore den stora meningen, då blir ju livet totalt meningslöst den dag de säger hejdå och vill skaffa sig ett eget liv.
Nej, du måste lära dig leva utifrån det du tror på, det som är meningen med ditt eget liv. Då kan du njuta av livet, fokusera på det viktiga och det spelar ingen roll om folk sviker dig. Då är ditt liv inte förankrad i andra människor.
Då har du styrkan inom dig. Hela tiden och överallt.
Lite fler visa ord: Att lyckas betyder inte att du blir lycklig.

Det är intressant med hjärnan, bland annat så kan den inte skilja på vad man tror, och vet! Tro och kunskap är alltså lika stora sanningar för hjärnan, enligt den finske hjärnforskaren Matti Bergström. ALLTSÅ ÄR DET MYCKET VIKTIGT VAD DU SJÄLV TROR!