WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Europaresa nr 3

Vi är på vår tredje Europaresa då vi bilar. Det är jag, min man och vår sladdis; 12-åriga dottern. 

Vi fick frågan av en kompisfamilj om vi inte ville haka på dem men vi visste inte om vi ville förrän 5 dagar innan avresa. 
Vi bokade hotell på de två ställen som kompisarna bokat, men vid vattnet istället för som dem en bilresa ifrån vattnet. Vi är bara tre pers och tycker det är värt att lägga mer pengar på bättre boende. 

Nåväl, efter söndagsmötet i vår kyrka 2/7 så packade vi bilen och åkte iväg. Vi åkte ner till Trelleborg och tog färjan till Rostock i Tyskland. Kompisarna var med. Sen körde vi hela vägen ner till Gardasjön i nordöstra Italien men några pauser i Tyskland. Vilken dröm!! Norra Gardasjön är ju absolut i topp bland det vackraste område vi sett! Wow!! Över förväntan. Med mäktiga berg runt, lummigt och grönt, vackra blommor, snirkliga vägar upp i bergen och pittoreska små byar med vackra stenhus så njöt vi av allt vi såg och upplevde. 
Peter och jag hade våra mountainbikes med oss och vi hyrde en citybike åt vår dotter. Kompisarna hyrde hela familjen och en av våra tre dagar i Garda så cyklade vi alla från Riva del Garda till Arco. Upp till ett kastell på berget med storslagen vy. Sol och bad i Gardasjön och vi hade pool på hotellet. Vi tog även en bilutflykt uppe i bergen där James Bond sägs ha kört i filmen Quantum of Solace. 
Vi drog var för sig vidare till Venedig. Vår familj åkte båt från parkeringen in till stadskärnan och åt god mat och glass samt promenerade runt i stan och upplevde dess skönhet i några timmar innan färden gick vidare genom Moldavien till Kroatien och ön Krk. Där är vi nu. Jag återkommer med mer info och bilder då det finns bättre uppkoppling.