WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Personliga råd

Nu har jag varit iväg på skolan igen. Mycket nytt lärde vi oss. En del är bra och så här kan de råd se ut som vi får med oss för att själva kunna ge vidare till egna klienter sen:


Livsplan: Befria dig från bakåtsträvande mönster. Gör nya val idag och se framåt.

Lär känna dina olika jag-tillstånd: När du kan reagera utifrån det som är här och nu är du ditt vuxen- jag. Ditt vuxen- jag är logisk och sorterar dina erfarenheter. Stärk ditt vuxen- jag så tacklar du allt i livet bättre.
"Förälder- del": Ibland imiterar du dina föräldrars beteenden och tankar. Det kan bli dina måsten. Omvärdera dina krav - är det så här du vill ha det idag?
"Barn- del": Vid andra tillfällen kommer du tillbaka till tankar och känslor du hade som barn. Är de relevanta? Du föddes med en positiv inställning till dig själv och andra, träna på att hitta tillbaka till den.

Tid: Du har 30.000 dagar. En del har du redan förverkat. Fyll tiden med det som du tycker är bra.

Mental träning: Skapa bilder av framtiden, ta fram dem och njut. Framtidsbilderna kommer att ge dig en skjuts framåt till det du vill ha.

Mod: Omge dig med människor som stöttar dig. Ta ansvar. Du är ansvarig för dina känslor. Ingen kan få dig att känna, du väljer själv och är ansvarig för dina val. Att inte välja är också ett val.

Kost: Under en livsstil stoppar du i dig 50 ton mat. Vad maten består av gör den stora skillnaden.

Motion: Motionera och rör på dig. Kroppen är byggd för rörelse. Din syreupptagningsförmåga påverkar din trötthet. Minst en halvtimme om dagen gör dig pigg och glad.

Skratta!! En gång i tiden fanns där ett litet barn som skrattade flera gånger om dagen. Släpp fram det och börja le, så ska du få se!

Mål: Börja tänka och agera som en vinnare. Om det inte vore möjlligt att misslyckas - vad vill du då göra? Förverkliga det du vill.

Livet: Ditt liv är det bara du som kan leva. Det enda du har. Skyll inte ifrån dig på omständigheter. Befria dig istället från osunt bagage och upptäck din potential. Låt ditt liv bli en spännande kärleksaffär som du inte kan få nog av. Den blir bara bättre och bättre ju mer du vårdar den.


Jag har lite nya bilder att lägga in egentligen, men tyvärr fungerar inte tekniken här hemma....dels fungerar inte scannern och dels hittar jag inte sladden till min kamera. Tyvärr! Men jag kan visa Ulvhälls herrgård där jag och de andra i studiegruppen har våra träffar. Det är toppen för en fyrabarnsmamma som mig att få vara där ett par dagar i månaden!kramiz!

Alkohol ger dig mindre hjärna!

Idag på morgonen åkte jag till stan, helt i onödan. Trodde nämligen det var idag jag skulle träffa en coach på Trygghetsstiftelsen, men det visade sig vara nästa tisdag. Äh, vad gör väl det? Det goda med detta var att jag hittade intressanta artiklar i tidningar på tåget.
I DN idag finns en artikel som jag nu ska citera ur:
"Ju mer alkohol du dricker, desto mer krymper din hjärna. Kvinnors hjärnor är extra känsliga, visar en ny stor studie.
- Det här är jätteintressant. Studien visar att man ska vara försiktig med alkohol, säger Sven Andréasson, alkoholforskare och avdelningschef vid Statens folkhälsoinstitut. (varför då ej skippa det helt, undrar jag.) Amerikanska forskaren Carol Ann Paul vid Wellesley Collage och hennes kolleger har mätt hjärnans volym hos mer än 1800 friska kvinnor och män i åldrarna 33 till 88 år med hjälp av magnetkamera. Deltagarna har också uppgett hur mycket alkohol de dricker per vecka....Det fanns ett tydligt samband mellan alkoholintag och storleken på hjärnan. Ju större alkoholkonsumtion desto mindre hjärnvolym. Studien visar att det räcker med små mängder alkohol för att hjärnan ska påverkas.....osv.
Då undrar jag bara: hur kan man överhuvudtaget försvara alkohol??? Idag när vi ser vad den gör för skada, både på enskilda personer och samhället i övrigt.
Dessutom har systembolaget mittuppslaget i Metro med varningar för att alkohol skulle säljas i livsmedelsbutiker. Att det leder till:
Det blir enklare att köpa alkohol, det säljs på ett mer aktivt sätt, ålderskontrollen på köpare blir sämre, folk köper mer, fler blir beroende, fler kommer då att bo ihop med någon som dricker för mycket (idag är det ca 400.000 barn som bor så), fler blir misshandlade, fler blir aggressiva, fler orkar mindre, fler ringer till jobbet och säger att de är sjuka, folk blir fullare, trycket på vården ökar, fler dör i förtid, fler blir sjukskrivna och sjuka och då får deras kollegor jobba hårdare, fler tappar omdömet osv.....ja, vad säger man? Jag tycker det sjuka är att man försvarar alkohol alls efter all forskning och sunt förnuft!
Som om inte det är nog med mitt nerklankande på alkoholen, så ska jag också klanka ner på tobaken; en artikel i Metro berättar om en undersökning att rökning förkortar en mans liv med 10år. Just rökning i medelåldern hos män har de undersökt. De medelålders männens tobaksrökning och riskfaktorer kartlades på 70- talet och de uppgifterna jämfördes sedan år 2000 med dödssiffrorna för samma män.

Alkohol......                                ......och tobak - för en sjuk värld!

Det är kul att läsa och så småningom få jobba med friskvård!!!
Det härliga är att man som människa alltid kan stanna upp, byta inriktning på sitt liv från det osunda till ett sunt, friskt liv och må prima! Alla har den chansen - ta den idag:)
DAGENS TIPS: Fundera inte på vem du är utan på vem du VILL vara - skapa en målbild av dig själv och börja arbeta mot det målet. Du kan verkligen överraska dig själv med den positiva förändring du kommer gå igenom till ditt nya jag!!

kram!

Alkohol? NEJ TACK!!

Zappade mig fram till ett program med Belinda ikväll på kanal 8. Det handlade om alkohol och kvinnor, framför allt mammor. Om det är tabu att mammor dricker. Inbjudna gäster var bland annat Katerina Janouch. Hon är såååå bra!
När de andra tyckte att "det är väl självklart att man ska kunna dricka framför sina barn" så tycker Katerina tvärtom - hon talar om alkoholens elände och fördärv och att det är dåligt att alkoholen har en sådan självklar plats i vårt samhälle idag. Den centrala platsen. Åh, vad jag gillar att hon vågar tala tvärtemot de flesta andra!!

Jag har själv en gång i tiden druckit. Festat rejält. Nu är jag helt fri från alkoholen - den värsta drogen av dem alla. Jo, det är sant att den är värst! Enligt läkare så är den det av olika anledningar. Bland annat för att den är mest beroendeframkallande, att den ger värst skador och att den framkallar värst aggressioner och blir med andra ord både till skada för dig själv och för andra runt dig.
Katerina tror att om alkoholen introducerades idag så skulle den förbjudas.

Varför har alkoholen blivit de vuxnas "snuttefilt" som man försvarar med hull och hår?
Belinda sa en tankfull sak.....: Om vi visste att ifall vi alla slutar med alkohol så skulle alla barn bli räddade från ett liv som offer, det vill säga 400.000 barn i Sverige - skulle vi sluta dricka då? Det tycks tyvärr inte så....
"rör inte min snuttefilt alkoholen" tycks vuxna säga....man är så egoistisk. De vuxnas rättigheter går före barns bästa idag.
Men jag vill vara en motkraft! Jag kan säga att jag avskyr, ja till och med hatar alkoholen! Det är en fiende.
Kristendomen är en motkraft. Bör vara en motkraft. Det finns kristna som dricker alkohol, jag förstår inte varför, men så är det. Men jag önskar att vi alla kristna var helnykterister och visade världen att man lever ett härligare liv utan droger!
Sen jag slutade dricka, för att jag mötte Jesus och Hans Ande gör mig berusad, så känner jag hur mycket bättre jag mår! Jag är alltid skärpt och kan tänka klart och nyktert i alla situationer. Jag har roligast på alla fester och orkar dansa mest och längst tid av alla, jag gör inte bort mig i fyllan och villan, mina barn tar efter mig och vill inte testa alkohol, jag är trogen min man och flirtar inte runt och så vidare.....Jag blir vackrare, smartare och klokare utan:) Alkohol fördummar och förfular.

Åttio procent av alla våldsbrott begås under alkoholpåverkan. Tänk vilket underbart samhälle vi skulle ha om inte alkohol eller andra droger fanns!

Keep up the good fight - against alkohol!kram till alla och god natt!
I Nicaragua var vi i byar där männen söp upp alla pengar och kvinnor och
barn kämpade för att överleva.......