WellnessByCamilla

En blogg om viktiga saker i mitt liv; om äktenskap, familj, vänskap, böcker, hälsa, resor, inredning och annat kul!

Det vackra eller det fula?

Ser du det fantastiska eller ser du bara det svåra?
I alla livets ögonblick hittar vi det vi letar efter; fult, dåligt, negativt eller vackert, bra, positivt. Ju mer du vänjer dig vid att fokusera på det negativa eller det positiva, desto mer kommer du att direkt se det negativa eller det positiva.
Med omognad finns enkelseendet, det vill säga man ser inget av det andra ser utan bara det man själv ser. Då skapas lätt konflikter med dem som har det andra perspektivet. Man stör sig lätt på den som inte ser det man själv ser.
Med mognad växer förmågan att se ur olika perspektiv och därmed ökar förståelsen för andras perspektiv och det blir inte konflikter.
Som socialsekreterare ska jag göra samlade bedömningar gällande mina klienters bästa. En oerhört viktig förmåga jag måste besitta är att kunna se med olika perspektiv. För att få hjälp med det tar jag med olika aktörers olika perspektiv; barnet/den unges eget perspektiv, de biologiska föräldrarnas perspektiv, familjehemmets perspektiv, skolan/förskolans perspektiv, BUPs perspektiv, mina kollegors och min chefs perspektiv, forskares perspektiv. Sammantaget kan jag sen göra min egen bedömning och motivera den, vilket blir grunden till olika beslut eller förslag till beslutsfattarna.
Riktigt svårt, roligt och spännande!
Därför älskar jag mitt jobb som socialsekreterare!

Barnen är det bästa vi har!

Jag och Peter är så tacksamma för våra barn! Tre av dem är vuxna nu och aldrig har vi kunnat tänka ut HUR ljuvligt det är att umgås med dem som vuxna! Vi njöt av dem när de var små men vi njuter av dem även nu. De är så fina, duktiga, kloka, ambitiösa. Fulla med kärlek och godhet. När de hör av sig och vill hänga med oss en kväll, ja då stannar tiden , då tar vi paus från allt annat och då räknar vi ner timmarna! Ikväll blev det mat, hembakade chokladbollar och spel! Älskade ungar❤️

Hösten 2016 är här!

När man får sms av bloggläsare plötsligt klockan 22 på en lördagkväll med uppmaningen att jag bloggar för sällan och att jag måste uppdatera - då blir man häpen och glad! Finns det en läsare? Är någon intresserad av mina inlägg? Vad kul!! Hihi nu var det min fina kusin och inte vem som helst men ändå! ❤️😊💕

Nåväl, vad har hänt sen sist?
Jo efter sommaren så drog hösten igång, först ett par veckors heltidsarbete UTAN min fina mentor!! Hjälp! 12 klienter att ta över och en hel del att göra! Men det gick bra trots väldigt högt tempo och knappt koll ännu på hur journalsystem eller arbetsprocesserna fungerar😅
Den 22 augusti startade sista terminens heltidsstudier på socionomprogrammet så då gick jag ner till halvtid på jobbet efter att ha fått ett vikariat. Men inte drogs antalet klienter ner så värst...De som skulle avslutas på grund av åldern och vårdnadsöverflyttning dröjdes kvar av olika anledningar. Men liksom sommarvärmen som försvann i oktober så försvann även klienter för mig och nu är jag nere i 7.
Jag älskar jobbet som barnhandläggare! Mitt fulla fokus är barnets/den unges bästa och jag har bestämt mig för att "gå en mil extra", det vill säga att inte tänka "vad måste jag göra/inte göra" utan alltid göra lite mer än förväntat. (Vilket inte är svårt då allt för många klienter har dåliga erfarenheter av handläggare, tyvärr)...

I skolan har jag hunnit tenta av en kurs nu och har precis fått en hemtenta för nästa delkurs; om metoder och uppföljning. Den 27 januari tar jag min examen!

Idag gick jag med ca 1000 andra i ett manifestationståg Walk For Freedom. Denna dag går man i 270 städer och anledningen är att vi vill uppmärksamma att mänskligt slaveri i form av trafficking och sexhandel är större än någonsin.

Nej nu dags att sova! Godnatt! 😴

Lexie!
I manifestationsmarch med Cina
Hej! Jag är socialsekreterare...