Wellness By Camilla

Medelålderns ljuvliga stadie av livslust, erfarenheter, hälsa, resor och relationer. Välkommen!

Det du tror styr ditt liv!

Jag ska citera ett bra stycke ur boken Finn din inre styrka, Sanna Ehdin;
När så många människor strävar efter framgång idag, kan man undra varför inte fler blir lyckliga. Varför har vi nu en högre konsumtion av alkohol än någonsin? Varför har användningen av droger som kokain ökat stort på 2000-talet och spridit sig till alla samhällsklasser, och varför äter vi svenskar näst mest huvudvärkstabletter i världen näst efter USA?
Därför att fokus på det yttre ger bara en kortvarig, flyktig inre tillfredsställelse. Kanske handlar det om döva det ens inre vill förmedla; att det känns tomt, fel och meningslöst.

Detta är mycket bra ord. Jag håller inte med allt hon skriver i boken, men dessa ord var bra. Varje människa behöver känna mening med sitt liv, känna att man har en tillhörighet och en viktig uppgift här på jorden.
Och meningen med livet är något andligt, något djupare än det materiella, djupare än att "skaffa barn", som många tror är den enda meningen med livet. Jag tror att vi mognar när vi får barn, och att uppfostra barn är en livskallelse, en viktig uppgift. Men meningen med barnen är att de ska vänja sig av med vår omsorg och bli självständiga. Att de ska klara sig utan oss. Och lever man genom dem, som om de vore den stora meningen, då blir ju livet totalt meningslöst den dag de säger hejdå och vill skaffa sig ett eget liv.
Nej, du måste lära dig leva utifrån det du tror på, det som är meningen med ditt eget liv. Då kan du njuta av livet, fokusera på det viktiga och det spelar ingen roll om folk sviker dig. Då är ditt liv inte förankrad i andra människor.
Då har du styrkan inom dig. Hela tiden och överallt.
Lite fler visa ord: Att lyckas betyder inte att du blir lycklig.

Det är intressant med hjärnan, bland annat så kan den inte skilja på vad man tror, och vet! Tro och kunskap är alltså lika stora sanningar för hjärnan, enligt den finske hjärnforskaren Matti Bergström. ALLTSÅ ÄR DET MYCKET VIKTIGT VAD DU SJÄLV TROR!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 David T
skriven :

Härligt skrivet... :)



Leva med mål och mening av Rick Warren är en ganska intressant bok om att leva livet på ett annat sätt.

2 David T
skriven :

Härligt skrivet... :)



Leva med mål och mening av Rick Warren är en ganska intressant bok om att leva livet på ett annat sätt.

3 Cicci
skriven :

Bra skrivet! Sant o intressant!