Wellness By Camilla

Medelålderns ljuvliga stadie av livslust, erfarenheter, hälsa, resor och relationer. Välkommen!

Kokosolja till allt!


Jag köper och använder kokosolja på burk och använder som hudlotion och annat praktiskt. Har ätit det i perioder också, nyttigt som det är. Men dessa tips hade jag inte sett :


1. Hemlagad majonnäs

Blanda äggulor, äppelcidervinäger och lite senap till en jämn massa. Häll därefter smält kokosolja och en gnutta olivolja över, men se till att göra det långsamt så att blandningen inte skär sig. Sedan är det bara att smaka och njuta.

2. Förlänger hållbarheten hos ägg

Om du vill förlänga hållbarheten hos äggen i ditt kylskåp kan du kleta in skalet med kokosolja. Det gör att ägget kommer i kontakt med mindre luft och därmed håller någon eller några veckor extra.

3. Antirynkkräm

Det är väl tveksamt om det finns något mirakelmedel mot åldrande, men kokosolja påstås i alla fall lindra några av biverkningarna. Smörj på hudområden där du bekymrar dig över rynkor, låt sitta över natten och du vaknar – stäm oss inte nu – minst 15 år yngre.

4. Hemlagad tandkräm

Man kan faktiskt tillverka tandkräm av kokosolja. Om du läser din vanliga tandkräms innehållsförteckning och oroas över kemikalierna är det här ett hett tips. Blanda en del kokosolja med en del bakpulver och tillsätt några droppar mintsmak.

5. Naturlig deodorant

Kokosolja är naturligt antibakteriell och fungerar som deodorant. Använd den som den är eller blanda med bakpulver. Tillsätt lite doftoljor för att göra den extra trevlig. Den praktiskt lagda inser att receptet för tandkräm och deodorant är precis likadant och behöver därmed bara en burk i badrummet.

6. Cellulitkräm

Svårt att hitta något som biter på celluliter? Inte då. Kokosolja fixar bdet. Blanda med grapefruktextrakt och smörj på där groparna är som djupast. Det sägs stimulera och strama åt, vilket är precis vad man vill.

7. Hemblandad solkräm

Kokosolja innehåller naturlig solfaktor fyra. Det är inte särskilt mycket om du ska bada på spanska solkusten, men alltid något om du ska promenera hemmavid en molnig dag. Om du ändå blir solbränd kan du bara låta kokosoljan sitta kvar – den lindrar solbränna.

8. Få fart på blixtlåsen

Har du en byxa eller jacka som du har slutat använda för att blixtlåset kärvar? Kokosolja löser även det problemet. Gnid in olja på blixtlåset och du får bättre glid än du någonsin haft.

9. Skyddar mot rost

Kokosolja skyddar mot rost. Prova att smörja in metalldelar på till exempel utemöblerna, dörrhandtagen eller din cykel. Låt kokosoljan sitta ett par timmar och torka av det överflödiga.

10. Tar bort bläck och tuggummi

Om du har kladdat bläck på fingrarna eller fastnat med tuggummi i håret är kokosolja återigen lösningen för dig. Smörj bläcket eller tuggummit, låt det sitta ett par minuter och torka bort. Kokosoljan har då löst upp otrevligheterna, som blir enkla att få bort.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: