Wellness By Camilla

Medelålderns ljuvliga stadie av livslust, erfarenheter, hälsa, resor och relationer. Välkommen!

Ofattbart...

Från min app "Nyheter".....
Helt ofattbart.....en ensam människa som växer upp och kan under 9 års tid planera ett sådant  bestialiskt ondskefullt dödande.....hur kan man förklara det?
Det första jag kände var väl inte chock när jag hörde om Oslo-bombningen, det var mer"nej, är det dags nu igen - i Oslo?!".....Sen hände dessa dödsskjutningar på en ö och då tänkte jag "aha, är det fler som attackerar olika delar av Norge nu, precis som vid 11 september?".... Jag hade dagarna innan pratat med en vän om att säkerheten är höjd på Arlanda bland annat, dvs hot finns mot vårt land så därför trodde jag mest att det var ett nytt angrepp av militanta muslimer. När nyheten kom om att det var tvärtom, en ung helnorsk kille som är rasist, då bara "jaha?" ...Vad händer?"
En lättnad för alla muslimer kan jag tänka mig. Samtidigt svårt för Norge utan en yttre fiende utan en av sina egna...som om vem som helst helt plötsligt kan få fnatt.
Det visar sig att han planerat dådet i 9 år!!
Jag kollade in hans FB-sida...och det var fyllt av hatfulla hälsningar från olika människor....Men jag förstår förståss om man är full av sorg och förtvivlan, men jag hoppas inte att hatet får gro - hat föder hat.
Nej det starkaste vapnet mot ondskan är kärlek. Låt oss behålla den.