Wellness By Camilla

Medelålderns ljuvliga stadie av livslust, erfarenheter, hälsa, resor och relationer. Välkommen!

Svininfluensan

Hm....är lite fundersam nu över denna svininfluensa....
Är inte direkt orolig för jag är inte en sån som oroar mig längre. Är för gammal för det, tror jag:) (en fördel med att bli äldre. När jag var ung kunde jag oroa mig, men nu är jag trygg och lugn inom mig och jag har en förtröstan på min pappa Gud som gör att jag kan slappna av)
Men jag funderar .....den närmar sig; tre stycken har drabbats på en högstadieskola här i kommunen och två stycken på gymnasiet här.
Har satt mig in lite grann nu vad som gäller.
Dels, som jag nämnt tidigare, så ska man:
  • Trycka i sig antioxidanter, för bästa motståndskraft.
  • Tvätta händerna, gärna med alkogel.
  • Undvika människor som hostar och nyser, så långt det går.
  • Söka läkare så fort man känner förkylningssymtom, speciellt feber och hosta.
Jag ska nu köpa alkogel - en liten flaska till varje familjemedlem. Det är suveränt sätt att hålla händerna rena från bakterier.
Jag blev van vid att alltid sprita händerna när jag jobbade på kontrollen på Arlanda. Att hålla händerna rena är A och O.
Har även pratat med killarna att de måste bli bättre på att äta mycket frukt, bär och grönsaker. Boosta antioxidanter, helt enkelt.
När det gäller vaccin är jag något skeptisk.....dels så är det inte några nyttiga grejor det heller och dels så tror jag inte det hjälper på alla ändå. Läste att det innehöll samma gift som amalgam innehåller, vilket kan ge skador för livet om man är ett barn till exempel
Jag är överlag skeptisk mot mediciner.
Tror mycket mer på att äta bra, nyttig mat och gärna ta tillskott av naturliga produkter.
Sen givetvis att röra på sig mycket och  vara ute i friska luften så mycket som möjligt varje dag. Man ska inte heller stressa, för det påverkar immunförsvaret negativt.
Sköt om dig! Det tjänar du på:)

Helt onödigt att vara rädd alltså;)