Wellness By Camilla

Medelålderns ljuvliga stadie av livslust, erfarenheter, hälsa, resor och relationer. Välkommen!

Stärk immunförsvaret nu inför hösten!

17-paulun-880_jpg_998482b.jpg 50-hallon-375_jpg_998480b.jpg

Experternas bästa recept – blanda själv och boosta ditt immunförsvar

Rödbeta, granatäpple och blåbär – där har du läckerheterna som håller dig frisk i höst. (i Kyänis super-shot finns: granatäpple, Alaskablåbär, hallon, druvor, noni, goji, aloe vera och tranbär)

– Det bästa är att mixa dem till en juice eller smoothie för att ta upp alla näringsämnen, säger Fredrik Paulún, näringsfysiolog. (kyänis shot är jouice)

Färre förkylningar, vassare minne, bättre kondition. Forskarna upptäcker ständigt nya medicinalväxter med unika egenskaper. Den senaste dunderkuren: Rödbetsjuice. Engelska studier visar att ett glas om dagen sänker blodtrycket och ökar din uthållighet på löpbandet.

– Vi förundrades av effekten, eftersom ökat syreupptag är svårt att få på andra sätt än genom träning, säger professor Andy Jones vid universitetet i Exeter. (Kyäni har en annan produkt, Body FX, en naturlig gas som syresätter kroppen och reparerar alla celler)

Blåbär – enastående

Våra egna, nordiska blåbär – som har ett rekordår i år – har visat sig vara en annan naturlig supermedicin.

– Blåbär är enastående, de är bra för både hjärnan och ögonen. Man har sett i labb att de dödar cancerceller, säger Fredrik Paulún.

De är också antiinflammatoriska.

Fredriks andra favorit är granatäpplet.

– Det är en fantastisk frukt som innehåller en speciell antioxidant som skyddar prostatan. Mellan 60 och 70 procent av alla äldre män har en förstorad prostata, och dä rför högre risk att få cancer.

Dessutom skyddar granatäpplet från hjärt- och kärlsjukdomar, då det skadliga kolesterolet hämmas.

Att mixa är bäst

Om du mixar dina favoritingredienser till en juice tar du lättare upp de värdefulla antioxidanterna.

– Eftersom de är vattenlösliga är det lättare att tillgodogöra sig dem i dryckform. Annars är fibrerna i vägen, säger Fredrik Paulún.

Dessutom är det ett smart sätt att få i barnen mer frukt och grönt. Och det är välbehövligt – knappt en av tio svenskar får i sig enligt rekommendationerna.

Att dricka juice är alltså nyttigare än debatten gjort gällande på sistone.

– Att blanda själv är betydligt bättre än att köpa färdigblandad, eftersom hela frukten då kommer med, säger Ulf Bohman, chef vid Livsmedelsverket.

(Detta hittade jag i en tidning idag. Det stämmer åter igen med det vi säljer i Kyäni. Hör av dig och bli kund eller disributör för oss - du mår bättre, får härlig gemenskap och bättre ekonomi (om du jobbar på i början)
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 David T
skriven :

De e inte lätt att hänga med i svängarna inte..Men grönsaker e nog bra tror jag :) ja tror ja ska dra ner på juicen för mycket socker... fruktsocker e socker de oxå.