Wellness By Camilla

Medelålderns ljuvliga stadie av livslust, erfarenheter, hälsa, resor och relationer. Välkommen!

kloka ord

Jag läser määäängder med kloka böcker. Självklart på grund av min utbildning. Men också för allmänt intresse över att utveckla mig själv och även hjälpa andra att utvecklas.
Har idag läst ut en bok som heter "Hur man får det man önskar och är nöjd med det man har". (John Gray) (han är kristen och har även skrivit "män är från mars, kvinnor från venus")

En hel del var lite väl invecklat, men poängen var ungefär: Framgång i livet mäts med hur man upplever sitt liv. Fyra steg till hur man skapar sitt liv och når personliga framgångar:
1. Sätt upp mål: tänk efter var du befinner dig nu och hur långt du behöver komma för att känna att du nått framgång.
2. Ta för dig: Lär dig hur du ska ta för dig av det du behöver.
3. Skaffa det du vill ha: Skapa yttre framgångar utan att offra inre lycka. (det finns tio olika kärlek som en människa behöver; från Gud, från föräldrarna, från familj och vänner och förströelser, från oss själva, från intima relationer, att ge kärlek till andra, att ge tillbaka till samhället, att ge tillbaka till världen, att tjäna Gud.) (och följer den ordningen genom livet)
4. Bli av med dina blockeringar: Lär dig släppa det som hindrar dig från yttre och inre framgång.(blockeringar kan vara: klander och kritik, depression, ängslan, likgiltighet, en benägenhet för hårda omdömen, obeslutsamhet, en vana att skjuta upp saker, perfektionism, agg och bitterhet, självömkan, förvirring och skuldkänslor.)

Med denna nya medvetenhet börjar du uppleva att ingenting utom dig själv håller dig tillbaka.
När våra kärlekstankar (se punkt 2) börjar fyllas, upplever vi att våra positiva känslor ökar. Det är glädjen i att få kontakt med vårt inre som gör oss lyckliga. De olika sorterna av kärlek hjälper oss att knyta an till olika sidorna av vår personlighet.
Det förflutna tycks repetera sig gång efter annan om vi har en blockering av någon kärlekstank. Det vi behöver göra för att häva blockeringen är att komma i kontakt med de negativa känslor som vi har på grund av något som förr hänt oss. Titta tillbaka, återuppleva känslomässigt, förlåta och acceptera och försonas med personer, situationer och sen kunna gå vidare och lämna det bakom oss. Vi kan ha förträngt känslor när vi drabbades och de ligger kvar och visar sig på andra sätt.(vrede, nedstämdhet, fruktan, sorg, frustation, besvikelse, oro, förlägenhet, avund, smärta, panik och skam)

Hm, intressant...en del tar jag emot, annat struntar jag i. Det gäller att kunna sortera när man läser böcker av olika slag.


Det ska va gött att leva! Som en kopp med varm choklad och grädde....mmm!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: